VGM burs başvuru formu Orta Okul Eğitim Yardımları ve Üniversite Bursları için alınan başvurular açık kontenjanları öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Orta okul eğitim bursu aylık 100 lira, üniversite bursu aylık 400 lira, yabancı üniversite öğrencisi aylık bursu 600 lira olarak belirlendi.
VGM Burs Başvuru Formu
VGM burs başvuru formu doğru şekilde doldurarak burs almaya hak kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Ortaöğrenim, Yükseköğrenim ve Yüksek Lisans öğrenimi alan öğrenciler için belirlenen tutarlarda burs verilmektedir. Verilen burslar geri ödemesiz kapsamda yapıldığından dolayı kurum tarafından yapılan incelemeler detaylı olmaktadır. Bunun için ilk etap olan başvuru formunun doğru doldurulmuş olması ayrıca önemli olacaktır.
Genel olarak bütün kurumlara başvuru yapabilmeniz için oluşturulan başvuru formlarına vermiş olduğunuz cevaplar size kazanıp kazanamayacağınızı gösterir. Sorulan sorulara yanıltıcı ve yanlış cevaplar vermeniz ilk etapta elenmenize neden olabilecektir. Yalan söyleyerek burs kazanabileceğinizi düşünüyorsanız devlet kurumu ile bir iş yaptığınızı hatırlatmak isteriz. Anlık olarak tespit edilmiyor olsa da ilerleyen süreçlerde yapılacak olan denetimlerde ortaya çıkması durumunda aldığınız tutarların çok üzerinde geri ödeme yapmak ve hatta hapis cezası ile cezalandırmanız bile mümkün olacaktır. Bu nedenle formu doldurduktan sonra göndermeden önce cevaplarınızın doğru olduğuna emin olmanızı tavsiye ederiz.

VGM Burs Başvuru Sonuçları
VGM burs sonuçları açıklanmadan önce öğrenciler için en önemli burs kaynağı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen bursların açıklanması beklenmektedir. İki kurumdan birden burs alma imkanınız olmadığından dolayı öncelikli olarak KYK tarafından yapılan incelemeler sonucunda burs almaya hak kazanıp kazanmadığınızın belli olması gerekecektir. Eğer bu kurumdan burs alırsanız Vakıflar Genel Müdürlüğü bursuna hak kazanamayacaksınız demektir.
Burs başvurusu yapılması gibi yine sonuçları da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden öğrenebileceksiniz. Her yıl yapılan başvurular ve değerlendirmelerin ardından kimlerin hak kazandığı sisteme giriş yapılarak yayınlanmaktadır. Değerlendirme kriterlerini sağlayan başvurucular arasında burs almaya en çok ihtiyacı olanlar arasından seçimler yapılmaktadır. Burs başvuruları zamanlarına bakacak olursak:
- Ortaöğrenim Burs başvuruları 15 Ekim 2021 ile 30 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılmaktadır.
- Yükseköğrenim Burs başvuruları 01 Kasım 2021 ile 15 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılmaktadır.
- Yabancı uyruklu ve aynı zamanda Yükseköğrenim Burs başvuruları ise 01 Kasım 2021 ile 15 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılmaktadır.

Başarılı Öğrencilere Burslarında Teşvik Zammı
Vakıflar Genel Müdürlüğü aşağıdaki şartları sağlayan öğrencilerin başarılarını teşvik etmek adına burslarında artış yapmaktadır. Bu kriterler;
- Öğrenim gördüğü sınıf içinde not bazında en başarılı iç öğrenci arasında olma,
- Sınıfında sorumlu olduğu bütün derslerden bütünlemeye kalmadan geçmiş olma,
- Yıllık not ortalamasının 4’lük sistem üzerinde en az 3.5 olmasıdır.
Öğrenciler bu kriterleri karşıladıkları belgeleri öğrenci işlerinden alıp Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim ettikten sonra, yapılan doğrulamanın ardından öğrenciler farklı kriterlere göre burslarına zam alırlar.
VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Yukarıda belirtmiş olduğumuz tarihlere göre başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte değerlendirme süreci başlayacaktır. Şimdi asıl önemli olan “VGM Burs başvurusu nasıl yapılır?” sorusunun cevabını vermeye:
- VGM resmi internet sitesine giriş yapılır.
- Ortaöğrenim bursu başvuru ekranından sizden istenen ad soy ad, doğrum tarihi, baba adı, T.C. Kimlik numarası, Kimlik Türü, Güvenlik doğrulama kodu ve kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıklamanın okunduğuna dair onay kutucuğu gibi bilgiler doldurulur. İstenilen bütün bilgilerin büyük harf kullanılarak doldurulması zorunludur.
- Öğrencinin nüfus bilgileri bölümünde yer alan aile fert sayıları eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus kendisi dışındaki aile fertlerinin yazılmasıdır. Kendisi hariç olmak üzere sayı yazılması gerekir. Bununla birlikte vefat etmiş olan ve evlenmiş olan aile bireyleri de bu sayıya dahil edilmemesi gerekir. Eğer başvuru yapan öğrenci evli ise anne, baba ve kardeş bilgilerine göre değil kendi eş ve çocuk bilgilerine göre doldurmalıdır.
- Okuyan kardeş bilgilerinin doldurulması kısmında başvuru yapıldığı tarih itibari ile 25 yaşını aşmamış ve öğrenci olan kardeşlerin bilgilerinin doldurulması gerekir. Eğer evli ise bu kısımda çocuk bilgileri girilmelidir.
- Öğrencinin aile bilgileri bölümünde size sorulan sorulara eksiksiz olarak cevap vermeniz gerekiyor. Bu alanda size sorulan anne ve babanın vefat etmiş olması durumunda yaptıkları iş kısmının bol kalması gerekir. Ailenin toplam aylık geliri kısmında ise bildirmiş olduğunuz bütün aile bireylerinin aylık olarak elde ettikleri gelirlerin toplamı yazılmalıdır.
- VGM başvuru ekranı bölümünde ilerleyen kısımlarda sizden istenilen iletişim bilgileri, okul bilgileri ve onay bölümlerinin istenilen kriterlerde doldurulması gerekiyor. iletişim bölümünde e-mail verme zorunluluğu bulunmuyorken, cep telefonu ya da ev telefonu bilgilerini başında “0” olmadan giriş yapmanız gerekiyor.
- Bütün adımların tamamlanması ile birlikte ekranda başvurunuzun alındığına dair uyarı alacaksınız. Eğer bu uyarı geldiyse sorunsuz şekilde işlemleri tamamlanmışsınızdır demektir. Bu aşamadan sonra kurumun değerlendirme yapmasını ve sonuçlanmasını beklemekten başka yapacağınız herhangi bir işlem yoktur.
VGM tarafından verilen bu bursun ilk kriteri anne ya da babadan birinin vefat etmiş olmasıdır. Bu ve diğer kriterlerin sağlanıyor olması ile birlikte 9 ay boyunca aylık 100 TL VGM burs tutarı yatırılmaktadır.