Malatya Eğitim Vakfı Bursu Başvurusu 2023
Malatya Eğitim Vakfının başvurusu internet üzerinden gerçekleştirilir. Malatya Eğitim Vakfı tarafından pek çok öğrenciye sağlanan bu bursun sonuçları başvurular alındıktan kısa bir süre sonra internet sitesi üzerinden açıklanır. Bu burs için yapılan başvurular yalnızca internet sitesi üzerinden yapıldığı için üye olma şartı bulunur. Aksi taktirde burs için başvuru yapılması mümkün değildir. Burs için gerekli şartları sağlayan kişilere eğitim dönemi boyunca ödeme yapılır. Malatya Eğitim Vakfı bursu yalnızca üniversiteli öğrenciler için sağlanır.
Malatya Eğitim Vakfı Burs Şartları Nelerdir?
Malatya Eğitim Vakfının şartları burs almak için yerine getirilmelidir. Burs adayı olan öğrencilerde bazı kriterler aranır. Öğrencinin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, başarı düzeyi uygun ve burs almak için belirlenen gelir düzeyinde olması istenir. Bunun yanı sıra öğrencinin herhangi bir sebepten hüküm giymemiş olması ve yüz kızartıcı bir suçla disiplin cezası almamış olması kriterler arasındadır. KYK hariç herhangi bir kurumdan burs alan kişiler Malatya Eğitim Vakfının önceliğinde değildir.
Malatya Eğitim Vakfı Burs Başvurusu Nasıldır?
Malatya eğitim vakfı başvurusu, burs almak isteyenler için gereklidir. Halihazırda aktif bursiyer olan kişiler başvurularını sisteme giriş yaparak yenileyebilir. Bu nedenle daha önce üyeliği olan aktif bursiyerlerin yeni bir üyelik açması gerekmez. Yeni adayların ise burs başvurusu için yeni bir üyelik oluşturması gerekir. Malatya Eğitim Vakfı sitesine üye olmak için şu adımların izlenmesi gerekir:
- İnternet tarayıcısı üzerinden Malatya Eğitim Vakfının resmi internet sitesi olan malatyaegitimvakfi.org.tr sitesini arayın.
- Sitenin ana sayfasında yer alan “Burs Başvurusu” butonuna tıklayın.
- Açılan sayfada burs başvurusu ile ilgili genel bir bilgilendirme bulunur. Daha sonra bir sorun yaşamamak adına burs başvurusu bilgilendirmesini okuyun. Ardından sayfanın en alt kısmında yer alan “Burs İçin Başvur” butonuna tıklayın.
- Burs başvurusu yapmak için bir giriş ekranı açılır. Burada yeni adaylar ve kayıt yenilemek için mevcut bursiyerlere yönelik iki giriş yapma seçeneği bulunur. Yeni başvuru (aday öğrenci) kısmında yer alan “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
- Kayıt oluşturma giriş ekranı açılır. Burada genel bilgilerin yer aldığı bir form bulunur. Sırasıyla ad, soyadı, T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve cep telefonu bilgilerini girin. Daha sonra sayfanın alt kısmında yer alan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metnini okuyup rıza gösterdiğinize dair kutucuğu işaretleyin. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Kişisel bilgilerin yer aldığı bir form açılır. Burada sırasıyla doğum tarihi, doğum şehri, doğum ilçesi, nüfusa kayıtlı olunan şehir ve ilçe bilgileri yer alır. Aynı zamanda cinsiyet ve medeni hal bilgileri de bulunur. Bu bilgileri doğru bir şekilde girmenin ardından sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Eğitim bilgilerinin yer aldığı bir form açılır. Burada genel olarak okunan bölüm ile daha önce bir burs alınıp alınmadığı ile ilgili sorular bulunur. Üniversiteye giriş tarihi, üniversite şehri, üniversitenin adı, fakülte tipi, fakülte bölüm ve sınıf bilgilerini girin. Varsa alttan alınan dersi ve dersin adını da yazın. MEB’den alınan burs varsa ve burs oranı bulunuyorsa ilgili yerde belirtin. Dikey geçiş yaptıysanız kişiler ilgili kutucuğu işaretleyin. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Akademik başarıların yer aldığı bir form açılır. Burada lise başarılarına ilişkin sorular sorulur. Sırayla lise bitirme yılı, lise adı, lisenin şehri, lise bitirme notu ve ÖSYM puanını yazın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Kalınan yer bilgilerinin olduğu bir sayfa açılır. Burada genel olarak ev ve yurt bilgileri sorulur. İlk olarak okul esnasında kalınan yer ve bu yerin adresi yazın. Daha sonra şehir, ilçe, kalınan kişi sayısı ve aylık tutar bilgilerini girin. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Aile bilgilerinin olduğu bir sayfa açılır. Burada ailenin iletişim bilgileri istenir. İlk olarak Ailenin güncel adresi, il, ilçe ve telefon bilgilerini yazın. Daha sonra referans ya da diğer yakın, telefon ve yakınlık derecesini belirtin. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Ebeveyn bilgilerinin olduğu bir sayfa açılır. Burada ebeveynlerin durumuna dair bir soru bulunur. Durumunuza göre birlikteler, ayrılar, boşanmışlar, biri ölü ya da her ikisi de ölü seçeneklerinden birini seçin. Seçeneğe bağlı olarak değişik sorular açılacaktır. Bu soruları doğru bir şekilde cevaplayın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Kardeş bilgilerinin olduğu bir sayfa açılır. Burada yalnızca iki soru bulunur. Kardeş sayısı ve üniversitede okuyan kardeş sayısını cevaplayın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Gelir beyanını olduğu bir sayfa açılır. İlk olarak geçimin kim tarafından sağlandığı sorusu sorulur. Burada yer alan anne, baba ve diğer seçeneklerine göre ileriki sorular değişir. Seçilen kişinin aylık gelirini yazın, diğer ise kim olduğunu belirtin. Kira, aylık gelir ve başka gelir seçeneklerini doldurun. Başka bir gelir varsa bunların miktarını girin. Ailenin sahip olduğu gayrimenkul ve araç sayısını yazın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- İş bilgilerinin olduğu bir sayfa açılır. Burada sırasıyla tam zamanlı çalışıyorum, yarı zamanlı çalışıyorum, stajyer olarak çalışıyorum ve hayır seçenekleri bulunur. Size uygun olanı işaretleyin. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Diğer burs bilgilerinin olduğu bir sayfa açılır. Burada alınan ya da başvuru yapılan başka bir burs olup olmadığı sorulur. Her iki soruyu da evet, hayır ya da başvuru yaptım, sonucu bekliyorum şeklinde cevaplayın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Sosyal bilgilerin yer aldığı bir sayfa açılır. Buraya katkıda bulunduğunuz sosyal projeleri, hobilerinizi ve mesajınızı yazın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Fotoğraf yükleme sayfası açılır. Buraya en az 300 piksel boyutundaki güncel bir fotoğrafınızı yükleyin. Dosya seç kısmından bilgisayarda bulunan uygun formattaki dosyayı sisteme atın. Sonraki işlem için “Kaydet ve Devam Et” butonuna tıklayın.
- Burada işlemlerin tamamlandığına dair bir bildirim çıkacaktır.
Üyelik açtıktan sonra giriş ekranına giderek yeni adaylar için başvuru ekranına gidin. Orada istenen bilgileri tamamlayarak burs başvurusunu tamamlayın.
Malatya Eğitim Vakfı Burs Süresi Nedir?
Malatya Eğitim Vakfının süresi verilen bursu belirtir. 8 ay boyunca ödenen Malatya Eğitim Vakfı bursu ilk olarak eğitim ayında ödenmeye başlar. Bu süre mart ayına kadar devam eder. Öğrencinin bu süre zarfında eğitimine devam etmesi ve şartları ihlal etmemesi önemlidir.
Burs İptali ve Kesintisi Yapılır Mı?
Bursun iptali ve kesintisi öğrenci şartları ihlal ettiğinde gerçekleştirir. Bilgi ve belgelerin istenen tarihte verilmemesi bursun iptali ile sonuçlanabilir. Aynı zamanda öğrencinin başarısızlığı da burs alma hakkını kaybetmesine neden olur. Öğrencinin disiplin cezası alması ya da hüküm giymesi Malatya Eğitim Vakfı şartlarına ters olduğundan burs kesintisi yapılır.