BULDAN Vakfı Burs Başvurusu 2023
BULDAN Vakfı bursuna başvuruda bulunmak için belirtilen tarihler arasında istenen belgeler eksiksiz bir şekilde Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’na bizzat veya posta yolu ile teslim edilebilir. Elektronik posta aracılığı ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Burs başvuru formunda yer alan bütün alanlar doldurulmalı ve başvuruyu yapan öğrenci tarafından ıslak imza atılmalı. İletişim bilgilerinin başvuru sahibine ait olması gerekir. Burs başvuru formu ekinde eksik belge olması halinde başvuru değerlendirmeye alınmaz ve başvuru geçersiz sayılır. Burs başvuru formu, ekleri ve başvuru koşulları vakfın internet sitesinden temin edilebilir.
BULDAN Vakfı Burs Miktarı Ne Kadar?
BULDAN Vakfı bursunun tutarı ekonomik durumlara göre yıllık güncellenmektedir. Vakıf, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında eğitim gören derslerinde başarılı fakat maddi açıdan sıkıntı çeken kız üniversite öğrencilerine burs sağlar.
Buldan Vakfı, yurt içinde eğitim gören başarılı ama maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrenimi gören kız öğrencilere burs vermektedir. Burs tarihleri her yılın Ağustos ayında paylaşılmaktadır. O yılda belirlenen kurallar ve diğer bilgiler vakfın sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler vakfın sosyal medya hesaplarına göz atması gerekir.
BULDAN Vakfı Kimindir?
BULDAN Vakfı’nın ait olduğu kişiler ve bu kişilerin bilgileri aşağıda yer alır:
- Meryem Salman: Kendisi Denizli ilinin Buldan ilçesinde doğmuştur. Liseye kadar olan öğrenim hayatını Buldan’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için 1985 yılında İstanbul’a gitmiş ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Amsterdam Üniversitesi’nde Avrupa Birliği konulu olarak tamamlamıştır. 1987 ve 2001 yılları arasında Denizli ve İstanbul’da Finans sektöründe çalışmıştır. Aktif olarak kredi risk sigortası yapan bir firmada yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.
- Salih Atlamaz: Denizli’ye bağlı Buldan ilçesinde doğmuştur. İlkokul ve lise yıllarını Buldan’da geçirmiştir. Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Şu an Buldan’da Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci olarak çalışmaktadır.
- Çiğdem Nalbant Kordon: Denizli doğumludur. İlkokul çağını Buldan’da liseye kadar olan eğitimini ise Aydın’da geçirmiştir. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2001 yılında mezun olmuştur. Evli ve tek çocuk sahibidir. Aydın ve Buldan’da avukatlık yapmaktadır.
- Öznur Tuncay: Eskişehir doğumludur. Lise yıllarına kadar olan eğitimini Eskişehir’de tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünden 1995 yılında mezun olmuştur. 2014 yılında ise İş Güvenliği Uzmanı olmuştur. Evli ve iki çocuğu bulunur.
- Nilüfer Türkaslan: Buldan’da dünyaya gelmiştir. Lise eğitimine kadar olan dönemi Buldan’da tamamlamıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Teknikerliği bölümünü 2000 yılında tamamlamıştır. Evlidir ve tek çocuk annesidir.
- Hatice Akyol: Buldan doğumludur. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Buldan’da bitirmiştir. Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans bölümünü 2019 yılında tamamlamış, aynı yıl Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü eğitim Enstitüsü Finansal Ekonomi bölümünde yüksek lisansa başlamıştır. Yüksek lisans eğitimini henüz tamamlamamıştır. Buldan Vakfı Genel Koordinatörü olarak 2021 yılında görevine başlamıştır.
BULDAN Vakfı Nerede Bulunur?
BULDAN Vakfı’nın konumu şu şekildedir; Çarşı Mahallesi Zafer Okulu Sokak Numara: 21 BULDAN/ DENİZLİ
BULDAN Vakfı Bursu Şartları Nelerdir?
BULDAN Vakfı’nın bursuna başvurma koşulları diğer burs veren dernek ve vakıflar ile benzerlik gösterir. BULDAN Vakfı bursuna başvurmak isteyen öğrenciler aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmalıdır:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sahibi olmak,
- Maddi desteğe ihtiyacı olduğunu kanıtlamak,
- Ekonomik durumu, gelir düzeyi ve sahip olduğu mal varlığı ile desteğe ihtiyacı olması,
- Maddi kazancı olan herhangi bir işte çalışmıyor olmak,
- Herhangi bir kurum veya kuruluştan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan burs hariç)
- Öğrencinin GNO’sı 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 olmalıdır.
- Yüksek Lisans okuyan öğrenciler için genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,7 veya 100 üzerinden 70 olmalı ve üst sınıfa geçme hakkını kazanmış olmalıdır.
- Öğrencinin GNO’sı uygun ancak en fazla 3 dersten kalmış ise başvuru kabul edilir. Ancak ilgili öğretim yılında alınmayan ders başarısız sayılır.
BULDAN Vakfı Adresi ve İletişim Bilgileri Nelerdir?
BULDAN Vakfı’nın irtibat bilgilerine aşağıdaki şekilde ulaşılabilir.
- Adres: Çarşı Mahallesi Zafer Okulu Sokak Numara: 21 BULDAN/ DENİZLİ
- Telefon: +90(552) 243 24 30
- E- Mail: [email protected]
- Web Sitesi:org
BULDAN Vakfı Amacı Nedir?
BULDAN Vakfı’nın kuruluş amacı maddi desteğe ihtiyacı olan kız öğrencilere yardımcı olabilmektir. Bu amaç kapsamında çeşitli proje ve destekleri yürütmektedir. Bunlara aşağıda yer verilmiştir:
- Hayalleri Gerçek Olsun Diye: Buldan’da ve buraya bağlı köylerinde yaşayan ilkokul öğrencilerinin kırtasiye, üniforma, mont ve botlarının karşılanması için yapılan projedir. 2017 yılının Kasım ayında yapılan İstanbul Maratonu’nda yardımseverlik koşusu yapılmıştır. Bu koşuda elde edilen gelir ile 600 çocuğun eksik ihtiyaçları karşılanmıştır.
- Vakıf Günleri: Alanında uzman konuşmacıların katıldığı geleneksel vakıf günleri, kadınları seminerlere vererek yardımcı olmaktadır. Seminer konusunun seçimi kadınlara yönelik, onların istekleri ve ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenir. Bu projenin amacı kadınlar doğru bir şekilde eğitmek ve bilinç kazandırmak, kadınların toplumdaki konumunu sağlamlaştırmaktır. Vakıf Günleri ile ilgili duyurular ve güncel bilgiler vakfın sosyal medya hesaplarından yayınlanır.
- Global Giving: Vakıf dünyanın önde gelen uluslararası kitlesel fonlama topluluğu olan ve dünyanın çeşitli yerlerinde kuruluşları, bağışçıları ve gönüllüleri bir araya getiren Global Giving’e üyedir. Global Giving ile ilgili detaylar https://www.globalgiving.org/ adresinden öğrenilebilir.
- Kızımız Okuyacak: Bu proje kapsamında başarılı fakat maddi zorluklar çeken kız öğrencilerin lisans eğitimleri için “kızımız okuyacak” projesi ile karşılıksız burs vermek hedeflenmektedir. Valilikten alınması gereken bütün izinler alınarak, 200 kız öğrenciye yardımcı olmak hedef tutulmuştur. Bu yardım ise kız öğrencilerin üniversite hayatlarını kolaylaştırmak için karşılıksız burs sağlamaktır.
BULDAN Vakfı Burs Ne Zaman Açıklanır?
BULDAN Vakfı’nın bursunun açıklanma zamanı genelde her yıl Ağustos ayında yapılır. Vakfın sosyal medya hesaplarından veya internet sitesinden takip edilebilir.
BULDAN Vakfı Bursu Kimlere Verilir?
BULDAN Vakfı’nın burs vereceği kişiler şu özellikleri taşıyor olmalıdır:
- Yüksek Lisans okuyan öğrenciler için genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,7 veya 100 üzerinden 70 olmalı ve üst sınıfa geçme hakkını kazanmış olmalıdır.
- Öğrencinin GNO’sı uygun ancak en fazla 3 dersten kalmış ise başvuru kabul edilir. Ancak ilgili öğretim yılında alınmayan ders başarısız sayılır.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sahibi olmak,
- Maddi desteğe ihtiyacı olduğunu kanıtlamak,
- Ekonomik durumu, gelir düzeyi ve sahip olduğu mal varlığı ile desteğe ihtiyacı olması,
- Herhangi bir kurum veya kuruluştan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan burs hariç)
- Öğrencinin GNO’sı 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 olmalıdır.
- Maddi kazancı olan herhangi bir işte çalışmıyor olmak.
BULDAN Vakfı Burs Başvuru Formu Nereden Alınır?
BULDAN Vakfı’nın bursuna başvurma belgesi https://buldanvakfi.org/ adresinden alınabilir. Bu belge istenen şekilde doldurulmalı ve zamanında teslim edilmelidir.
BULDAN Vakfı Lisans Bursu Kimleri Kapsar?
BULDAN Vakfı’nın lisans öğrencilerine verdiği burs kendilerine destek olma amacı ile karşılıksız olarak verilir. BULDAN Vakfı lisans bursu üniversite okuyan kız öğrencileri kapsar.